Direktlänk till inlägg 1 december 2020
Antal: ca 80 stycken
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl mörk sirap
50 gram smör
2 msk glukos
100 gram mörk choklad
Gör så här:
Blanda vispgrädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp och sätt i en termometer.
Låt koka på svag värme tills temperaturen är 120°.
Har du ingen termometer kan du göra kulprovet genom att droppa lite smet i kallt vatten.
Om du kan ta upp droppen och rulla den till en kula mellan fingrarna är fudgen tillräckligt kokt.
Är den fortfarande för lös måste den koka längre.
När smeten är uppe i 120° rör du ner smör och glykos.
Låt koka 1 minut.
Ta av från värmen och lägg i bitar av choklad så att de smälter.
Rör om och häll upp i en form (20x30 cm) med smörpapper i botten.
Ställ den att kallna och stelna.
Ta upp fudgen med smörpapper och skär ut bitar.
Förvara svalt.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|