Direktlänk till inlägg 8 december 2020
Ugn: 180 grader, 30-40 minuter
Ingredienser:
Leverpastej:
1 gul lök
smör till stekning (det du tål)
400 g kycklinglever
2 dl grädde (den du tål)
1 dl portvin eller sherry
1 msk glögg
0,5 msk timjan
5 msk mjukt smör (det du tål)
salt och peppar
Tillbehör:
Kycklingskinn
Friterad persilja
Fikon eller bärmarmelad
Rostad lök
Hackad saltgurka
Gör så här:
Leverpastej:
Fräs den finhackade löken i en liten klick smör på svag värme.
Lägg i kycklinglevern och stek i cirka 5 minuter.
Slå på grädde, portvin och timjan.
Låt puttra på svag värme i någon minut.
Lägg ner allt i en matberedare och kör till en slät massa.
Tillsätt smöret.
Smaka av med salt och peppar.
Förvara leverpastejen i en burk med lock.
Krispigt kycklingskinn:
Värm ugnen till 180 grader
Ta fram en bakplåt och vänd den upp och ned.
Lägg bakplåtspapper på plåten, platta till kycklingskinnen och rada upp dem på plåten, salta lätt.
Täck med bakplåtspapper och lägg på en annan bakplåt som tyngd
Grädda i cirka 30–40 minuter, tills skinnen är riktigt krispigt och gyllene.
Vänd på plåten efter halva tiden.
Tänk på att det kan rinna ut lite vätska från skinnen när plåtarna vänds.
Lyft det krispiga kycklingskinnet på hushållspapper, salta och låt svalna.
Friterad persilja:
Den färska persiljan friteras i raps, eller solrosolja ett par minuter.
När den slutar fräsa är den klar.
Låt rinna av på lite hushållspapper.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|