Direktlänk till inlägg 8 december 2020

Leverpastej med tillbehör

Av Maria - 8 december 2020 15:00

Ugn: 180 grader, 30-40 minuter


Ingredienser:

Leverpastej:
1 gul lök
smör till stekning (det du tål)
400 g kycklinglever
2 dl grädde (den du tål)
1 dl portvin eller sherry
1 msk glögg
0,5 msk timjan
5 msk mjukt smör (det du tål)
salt och peppar


Tillbehör:
Kycklingskinn
Friterad persilja
Fikon eller bärmarmelad
Rostad lök
Hackad saltgurka


Gör så här:

Leverpastej:
Fräs den finhackade löken i en liten klick smör på svag värme.

Lägg i kycklinglevern och stek i cirka 5 minuter.

Slå på grädde, portvin och timjan.

Låt puttra på svag värme i någon minut.
Lägg ner allt i en matberedare och kör till en slät massa.

Tillsätt smöret.

Smaka av med salt och peppar.

Förvara leverpastejen i en burk med lock.


Krispigt kycklingskinn:
Värm ugnen till 180 grader
Ta fram en bakplåt och vänd den upp och ned.

Lägg bakplåtspapper på plåten, platta till kycklingskinnen och rada upp dem på plåten, salta lätt.

Täck med bakplåtspapper och lägg på en annan bakplåt som tyngd
Grädda i cirka 30–40 minuter, tills skinnen är riktigt krispigt och gyllene.

Vänd på plåten efter halva tiden.

Tänk på att det kan rinna ut lite vätska från skinnen när plåtarna vänds.
Lyft det krispiga kycklingskinnet på hushållspapper, salta och låt svalna.


Friterad persilja:
Den färska persiljan friteras i raps, eller solrosolja ett par minuter.

När den slutar fräsa är den klar.

Låt rinna av på lite hushållspapper.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards