Direktlänk till inlägg 20 december 2020
Antal: ca 8 portioner
Ugn: 175 grader, ca 1 timme
Ingredienser:
200 gram kycklinglever eller annan fågellever
3 schalottenlökar
200 gram fläskfärs
300 gram viltfärs
2,5 dl matlagningsgrädde
2 ägg
2 msk mjöl
1 tsk timjan
3 krm svartpeppar
1 tsk salt
2 dl rostade, saltade pistagenötter utan skal (valfritt)
Tillbehör: 150 gram blandad grönsallad
6 msk salladsdressing av olivolja, salt, vitpeppar och citron
2 dl rårörda lingon eller Cumberlandsås
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
Se till att lever, färs, ägg och grädde är kallt.
Skölj kycklinglevern och finhacka löken.
Mal lever och lök med färsen i en köttkvarn eller kör i någon minut i matberedaren till en smet.
Tillsätt mjölet och ett ägg i taget under omrörning eller mixning.
Tillsätt sedan grädden - droppvis i början - under omrörning eller mixning.
Vänd i salt, svartpeppar, timjan och skalade pistagenötter.
Fyll en avlång form med smeten och grädda i cirka en timme övertäckt med folie i mitten av ugnen.
Ta ut och låt svalna.
Häll bort eventuell vätska.
Ställ kallt några timmar innan servering.
Kan bakas några dagar innan och förvaras i kylen.
Eller frysas.
Servering:
Skölj och plocka salladen och blanda i en skål med god olivolja, salt, vitpeppar och citronsaft.
Servera viltpatén skivad med sallad vid sidan och rårörda lingon eller Cumberlandsås samt saltgurka, syltlök eller picklad rödlök.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|