Direktlänk till inlägg 30 december 2020

Råbiff de luxe med dijonaisse

Av Maria - 30 december 2020 09:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

400 g innanlår (nötkött)
1-2 potatis Amandine (eller delikatesspotatisar)
4 msk kapris
salt
svartpeppar

Picklade gulbetor:
0,5 dl ättiksprit 12 %
0,75 dl strösocker
1,5 dl vatten
1-2 gulbetor

Dijonnaise:
1 dl majonnäs (köpt eller enligt grundrecept)
2 msk dijonsenap
salt
svartpeppar
1 tsk vatten (ev för att lätta upp)

Topping:
rostad lök
parmesanost
krasse
flingsalt
svartpeppar
 
Gör så här:
Picklade gulbetor:
Koka gulbetorna, skala och skär ner i mindre tärningar.
Mät upp ättikssprit, socker och vatten i en kastrull.
Koka upp och låt svalna.
Häll lagen över betorna och förvara i kylen till servering.
Inläggningen kan man förbereda långt innan.
Fritera lövtunna potatischips genom att hyvla mindre potatisar tunt med mandolin.
Fritera i olja som är ca 160 grader tills chipsen är gyllene.
Lägg upp på hushållspapper och salta direkt.
Fritera även kaprisen i oljan (men i 140–150 grader) tills den puffar upp och blir krispig, ca 5 min. (Prova kaprisen genom att ta upp en, lägg på papper och se om den har puffat upp sig som en blomma och blivit krispig, då är den klar.)
 
Dijonnaise:
Blanda dijonnaisen.
Smaka av och lägg i en spritspåse, förvara svalt till servering.
(Dijonnaisen kan också förberedas flera dagar i förväg.)
När tillbehören är redo ska köttet malas precis före servering.
Skär ner köttet i tärningar och lägg ner i köttkvarnen.
Använd en grövre malbricka så att det inte blir för finmalet, som köttfärs.

Servering:
Lägg det malda köttet som ett berg på en tallrik, strö lite flingsalt över.
Klicka på rikligt med dijonnaise runtom färsen.
Strö över picklad gulbeta, friterad kapris och rostad lök.
Lägg på potatischips, riv över parmesanost, klipp smörgåskrasse över och dra något varv med svart- pepparkvarnen.
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards