Direktlänk till inlägg 3 november 2021
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
½ gul, finhackad lök
2 msk smör
4 stora tomater
500g krossade tomater med basilika
½ kruka basilika
5 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
2 tsk råsocker
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Fräs lök i smöret i en gryta.
Skolla tomaterna i kokande vatten i ca 1 minut.
Dra av skalet på tomaterna och hacka dem i bitar.
Mixa lök och tomater med mixerstav till en slät puré.
Koka upp purén, tillsammans med de krossade tomaterna.
Tillsätt vattnet, buljongtärningarna och tomatpurén.
Smaka av med salt, råsocker och peppar.
Låt koka i ca 5 minuter.
Strimla basilikabladen och tillsätt dem strax före servering.
Servera med gott bröd eller brödkrutonger.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 2 förp Kycklingspett, tex Ingefära & chili (à 480 g)1 gurka1 röd chilifrukt, utan kärnor1 kruka färsk koriander, spara lite till servering4 msk japansk soja1 tsk färsk ingefära, riven2 msk risvinäger2 tsk sesa...
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|