Direktlänk till inlägg 2 november 2023
Antal: ca 25 stycken
Ugn: 150 grader + 125 grader, ca 11 minuter
Ingredienser:
4 dl florsocker
150 g skållad och mald sötmandel
1 1/4 dl äggvita, ca 3-4 äggvitor
1/2 dl strösocker
ev 2 droppar röd karamellfärg
Chokladkräm:
200 g smör
1 1/2 dl florsocker
3 äggulor
2 tsk vaniljsocker
2 msk siktad kakao
Gör så här:
Sätt ugnen på 150˚C.
Sikta ner florsocker och mandel i en bunke (släng det som inte går genom silen).
I en annan bunke:
Vispa äggvitan med en elvisp, först på låg hastighet, öka efter hand.
Tillsätt strösockret, vispa till en fast marängsmet.
Det tar ca 5 minuter.
Häll i de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt.
Spritsa, eller klicka ut med två teskedar, ca 50 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. Låt kakorna vila ca 15 minuter på plåten (gärna längre), vilan gör att dom inte spricker i ugnen.
Baka i nedre delen av ugnen.
Sänkt temperaturen till 125 grader när macaronsen ställs in i ugnen.
Baka i ca 11 minuter.
Kakorna ska vara lite mjuka i mitten.
Dra av bakplåtspappret från plåten till köksbänken, direkt när kakorna kommit ur ugnen.
Låt kakorna kallna.
Knappt en halv sats chokladkräm.
Rör smöret mjukt i en skål.
Tillsätt florsockret, vaniljsockret och kakaon.
Rör ner äggulorna.
Ställ in krämen i kylskåpet en stund för att stelna.
Lägg en liten klick smörkräm på en macaron och "limma" ihop med en annan ovanpå.
Klart!
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|