Direktlänk till inlägg 18 november 2023
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
200 g risbandsnudlar
1/2 msk sesamolja
1/2 msk rapsolja
1 liten pressad vitlöksklyfta
200 g tinade sockerärtor
4 bitar laxfiléer (à 125 g)
1/2 dl teriyakisås
krasse
Gör så här:
Koka risbandnudlar enligt anvisning på paketet.
Värm sesamolja, rapsolja med pressad vitlöksklyfta i en kastrull.
Lägg i nudlarna.
Krydda med peppar.
Värm försiktigt under omrörning.
Salta lätt.
Vänd ner tinade sockerärter.
Håll varmt.
Salta och peppra laxfilén.
Stek dem i en het lättoljad panna i ca 3 minuter på varje sida.
Häll på teriyakisås när 1 minut av stektiden återstår, vänd laxen och låt såsen koka in.
Lägg upp vitlöksnudlarna och toppa med laxbitar och ev krasse.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|