Direktlänk till inlägg 19 november 2023
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
280 g pasta
2 chorizo (ca 200 g)
3 röda paprikor
4 vitlöksklyftor
4 salladslökar
12 urkärnade Kalamataoliver
1 dl riven parmesanost
olivolja
salt och nymald svartpeppar
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Skiva korvarna.
Skölj, dela, kärna ur och strimla paprikorna.
Ansa och skiva vitlöken och salladslöken.
Fräs korven i en stekpanna i ca 3 minuter.
Ta upp korvarna och spara dem vid sidan om.
Fräs paprikan i 2 msk olivolja ca 3 minuter.
Tillsätt vitlök och salladslök och fräs ytterligare 3 minuter på svag värme.
Vänd ner oliverna och pastan.
Blanda i korven.
Krydda med salt och svartpeppar.
Låt allt bli genomvarmt och servera med riven parmesan.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|