Direktlänk till inlägg 18 december 2011
Ingredienser:
1 kg hals och 1 kg lägg av så späd kalv som möjligt
½ morot
½ gul lök
Salt
1 msk vitpepparkorn
Gör så här:
Lägg köttet i en gryta.
Mät upp och häll så mycket vatten att köttet täcks.
Tillsätt 2 tsk salt/liter vatten.
Låt köttet koka upp.
Skumma.
Lägg i skalad morot och lök samt pepparkorn.
Låt köttet koka på svag värme under lock tills det är välkokt och lossnar från benen, ca 1½ timme.
Ta upp köttet och lossa benen.
Låt köttet kallna.
Koka ihop buljongen med benen tills den reducerats till ca 1 liter.
Sila buljongen.
Skär köttet i tärningar.
Lägg dem i buljongen och låt allsammans koka upp.
Häll upp köttet med sin buljong i en större eller flera mindre formar och låt syltan stelna på kall plats.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|