Direktlänk till inlägg 18 december 2011
Ingredienser:
1 kg hals och 1 kg lägg av så späd kalv som möjligt
½ morot
½ gul lök
Salt
1 msk vitpepparkorn
Gör så här:
Lägg köttet i en gryta.
Mät upp och häll så mycket vatten att köttet täcks.
Tillsätt 2 tsk salt/liter vatten.
Låt köttet koka upp.
Skumma.
Lägg i skalad morot och lök samt pepparkorn.
Låt köttet koka på svag värme under lock tills det är välkokt och lossnar från benen, ca 1½ timme.
Ta upp köttet och lossa benen.
Låt köttet kallna.
Koka ihop buljongen med benen tills den reducerats till ca 1 liter.
Sila buljongen.
Skär köttet i tärningar.
Lägg dem i buljongen och låt allsammans koka upp.
Häll upp köttet med sin buljong i en större eller flera mindre formar och låt syltan stelna på kall plats.
Ingredienser: 5 cl gin3 cl citronsaft2 cl kanelsocker (hälften kanel, hälften socker)3 cl äppelmust1 äggvita Gör så här: Skaka först utan, sedan med is innan du silar upp drinken överis i ett lågt glas.Garnera med några stänk angostura i sk...
Antal: 4 drinkar Ingredienser: 6 dl rosévin1 l frysta jordgubbar4 msk rörsocker2 limefrukter (saft av) Servering:färska jordgubbar Gör så här: Mixa allt i en blender. Servera i kylda vinglas med sugrör. Garnera med jordgubbe....
Antal: 20 bitar Ugn: 200 grader, ca 18 minuter + ca 10 minuter Ingredienser: Botten: 200 g smör5 dl strösocker2 krm salt1 dl kakao2 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl4 ägg Kokostosca:75 g smör1 dl ljus sirap1,5 dl strösocker1,5 dl vispgrädde...
Ingredienser: Chokladbollssmet: 200 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker1 dl kakao2 msk vaniljsocker8 dl havregryn0,5 dl kaffe, starkt Havrebollssmet:150 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker5 dl havregryn2 dl kokos0,5 dl mjölk (smaksatt med oboy)oboy To...
Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, 45-60 minuter Ingredienser: 4 dl filmjölk (eller yoghurt)1 dl mörk sirap1 dl torkade aprikoser (eller fikon)2 dl rågkross2 dl havregryn (+ extra för dekoration) 2 dl grovt rågmjöl3 dl rågmjöl1 dl solroskärn...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|