Direktlänk till inlägg 25 december 2011
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, 20-25 minuter + 125 grader, ca 1 timma
Ingredienser:
600 g entrecôte i hel bit
2 klyftor vitlök
2-3 kvistar timjan
½ chili
Smör och olja till stekning
100 g smör
ca 1½ dl kraftigt rödvin
2 klyftor vitlök
4 soltorkade tomater
½ gul lök
1 nypa socker
900 g potatis, gärna delikatess, typ anya eller ratte
2 tsk mixad peppar
Olja
Salt
Gör så här:
Mortla pepparn och dela potatisen.
Lägg i en form tillsammans med kryddorna och salt.
Blanda runt tillsammans med olja.
Sätt ugnen på 225 grader och låt baka i ca 20-25 min.
Värm en stekpanna på spisen, salta köttbiten runt om.
Stek sedan i olja på högtemperatur runt om hela köttet.
Allt ska få stekyta.
Tillsätt grovt hackad chili, vitlök och timjan i stekpannan tillsammans med en klick smör.
Slå smöret över köttbiten medan du steker.
Baka sedan köttet i ugnen 125 grader i ca 1 timme tills köttet fått en innertemperatur på 56 grader.
När köttet är 56 grader, ta ut det ur ugnen och låt vila 10 till 15 minuter.
Fortsätt med smöret.
Hacka lök och vitlök fint.
Hacka sedan soltorkade tomater i små bitar.
Fräs lök och tomat i en stekpanna tills löken mjuknat.
Tillsätt sockret och slå på vinet och låt det koka in ordentligt.
Ta av från värmen och låt svalna helt.
Blanda det svala vin-fräset tillsammans med smöret.
Blanda ordentligt.
Vill du ha smöret kallt behöver det ligga i kylen i ca 1 timme, rulla då till en cylinder och slå in i bakplåtspapper.
Skär upp köttet och servera tillsammans med pepparpotatis.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|