Direktlänk till inlägg 28 december 2011
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 pkt frysta gyozaplattor
FYLLNING:
300 g kycklingfärs eller fläskfärs
3 msk ljus soja
2 cm ingefära, riven
1 vitlöksklyfta, pressad
1½ msk sesamolja
1 msk farinsocker
1 tsk fisksås
1 liten morot, finhackad
1 dl vitkål, fint hackad
DIPPSÅS:
1 dl japansk eller koreansk soja
½ dl risvinäger
½ röd chili, tunt skivad
1 msk farinsocker
Rapsolja till stekning
Wasabirucola eller någon annan sallad till servering
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienserna till dippsåsen och ställ åt sidan.
Rör samman mandufyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja, farinsocker och fisksås.
Häll detta över färsen och blanda väl.
Tillsätt grönsakerna och rör samman.
Fyll gyozaplattorna med ca halv matsked fyllning.
Lyft kanterna och pressa dem mot varandra.
"Lås" ihop dem genom att fukta kanten med lite vatten och sen vika.
Om man vill kan man trycka till 5-6 veck i mitten eller pressa samman ändarna med varandra.
Stek i het traktörpanna utan att dina dumplings vidrör varandra, de kan då lätt fastna i varandra.
När botten är gyllene och krispig, häll på ca 1 dl vatten, sänk värmen till medelvärme och låt ånga med locket på i ca 5 minuter.
Servera dina dumplings rykande heta med dippsåsen och wasabirucolan.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|