Direktlänk till inlägg 5 november 2012
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
8 urvattnade saltsillfiléer
2 rödlökar (ca 2 dl hackad)
1 purjölök (ca 4 dl strimlad)
2 msk kryddpepparkorn
Lag:
2 dl ättikssprit, 12%
4 dl vatten
6 dl socker
Gör så här:
Skölj och låt sillfiléerna rinna av väl.
Skala och hacka rödlöken grovt.
Skölj purjolöken och skiva den fint.
Krossa pepparkornen grovt.
Varva sillfiléerna i en kruka, glasburk eller bunke med lök, purjo och pepparkorn.
Blanda ättikssprit, vatten och socker och rör tills sockret löst sig.
Häll den simmiga lagen över sillen.
Den bör täcka sillen.
Låt den stå 2 dygn före serveringen.
Ta upp så många sillfiléer som kan tänkas gå åt per gång.
Skär dem i ca 2 cm breda bitar.
Häll över lite av lagen.
Garnera med nyskurna rödlöksringar och nålfint stirmlad purjölök.
Måndag: Pasta á la carbonara: Fräs 300-400 g klippt bacon/tärnat fläsk och blanda med nykokt favoritpasta. Servera med äggula i sitt skal, svartpepapr och parmesanost att riva. Färsk frukt. Tisdag: Panerade skivor/bitar av oxbring...
Måndag: Spenatsoppa: Fräs 1 strimlad purjolök i 1 msk smör i en kastrull. Strö över 2 msk vetemjöl och späd med 8 dl vatten. Smula i 2 grönsaksbuljongtärningar och låt soppan koka upp under omrörning och koka sedan på svag värme i ytterligare...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|