Direktlänk till inlägg 5 juli 2013
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
500 g grön sparris
1 krm salt per dl vatten
1 st salladslök
6 st rädisor
100 g färsk spenat
125 g körsbärstomater eller vinbärstomater
2 tsk senap
½ tsk flytande honung
1/4 apelsin, pressad saft
½ apelsin, finstrimlat skal (eller efter smak)
1 dl crème fraiche, gärna extra mager
Gör så här:
Grön sparris ska inte skalas, skär bara bort den nedersta hårda delen.
Skär dem i ca 5 cm långa bitar.
Lägg knoppbitarna för sig. Skär löken i klyftor.
Ansa rädisorna och skär dem eventuellt i fjärdedelar.
Skölj spenaten och låt den rinna av.
Koka upp lättsaltat vatten i t ex en traktörpanna.
Lägg i de tjockare sparrisbitarna först, de med knopp någon minut senare.
Koktiden beror på tjockleken och hur nyskördad sparrisen är.
Den kan variera mellan 5 och 10 minuter.
Känn med en provnål.
Låt lök och rädisor koka med någon minut på slutet.
Häll av kokvattnet och spola grönsakerna i kallt vatten.
Låt grönsakerna rinna av.
Lägg dem i en skål eller på ett fat.
Om spenatbladen inte är små och späda, skär bort den grova mittnerven och strimla bladen.
Blanda dem och tomaterna med övriga grönsaker.
Apelsin- & honungssås:
Blanda först senap, honung, pressad apelsin och strimlat skal.
Rör sist ner crème fraiche.
Ringla såsen över salladen eller servera den separat.
Servering:
Servera som ensamrätt med bröd eller som tillbehör till exempelvis grillad kyckling eller rökt kött.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|