Direktlänk till inlägg 5 juli 2013

Sommarsallad med apelsin- & honungssås

Av Maria - 5 juli 2013 12:45

Antal: 2 portioner


Ingredienser:

500 g grön sparris
1 krm salt per dl vatten
1 st salladslök
6 st rädisor
100 g färsk spenat
125 g körsbärstomater eller vinbärstomater

 

Apelsin- & honungssås:

2 tsk senap
½ tsk flytande honung
1/4 apelsin, pressad saft
½ apelsin, finstrimlat skal (eller efter smak)
1 dl crème fraiche, gärna extra mager

 

Gör så här:

Grön sparris ska inte skalas, skär bara bort den nedersta hårda delen.

Skär dem i ca 5 cm långa bitar.

Lägg knoppbitarna för sig. Skär löken i klyftor.

Ansa rädisorna och skär dem eventuellt i fjärdedelar.

Skölj spenaten och låt den rinna av.

Koka upp lättsaltat vatten i t ex en traktörpanna.

Lägg i de tjockare sparrisbitarna först, de med knopp någon minut senare.

Koktiden beror på tjockleken och hur nyskördad sparrisen är.

Den kan variera mellan 5 och 10 minuter.

Känn med en provnål.

Låt lök och rädisor koka med någon minut på slutet.

Häll av kokvattnet och spola grönsakerna i kallt vatten.

Låt grönsakerna rinna av.

Lägg dem i en skål eller på ett fat.

Om spenatbladen inte är små och späda, skär bort den grova mittnerven och strimla bladen.

Blanda dem och tomaterna med övriga grönsaker.


Apelsin- & honungssås:
Blanda först senap, honung, pressad apelsin och strimlat skal.

Rör sist ner crème fraiche.

Ringla såsen över salladen eller servera den separat.


Servering:

Servera som ensamrätt med bröd eller som tillbehör till exempelvis grillad kyckling eller rökt kött.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards