Direktlänk till inlägg 25 juli 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
6 ägg
½ rödlök
2 dl valnötter
1 broccolistånd
1 sparrisstånd
70 g bladspenat
2 dl tjock yoghurt
2 msk majonnäs
1 tsk curry
Salt
Peppar
Gör så här:
Koka äggen 7-8 minuter beroende på storlek.
Skölj dem i kallt vatten och skala dem sedan.
Skär rödlöken i tunna båtar och hacka valnötterna.
Dela de kokta äggen i mindre bitar.
Dela broccoliståndet i mindre buketter och sparrisarna i bitar.
Koka broccolibuketterna och sparrisbitarna några minuter.
Spola dem sedan i kallt vatten.
Lägg ägg, rödlök, valnötter, broccoli, sparris och bladspenat i en salladsskål.
Blanda yoghurt, majonnäs, curry, salt och peppar.
Blanda ner dressingen i salladsskålen och rör runt försiktigt.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|