Direktlänk till inlägg 2 oktober 2013
Ingredienser:
1 kg syltlök eller pärllök
1 liter vatten
1 dl salt
2 dl ättiksprit (12 %)
3 dl vatten
3 dl socker
5 bitar muskotblomma
3 bitar ingefära, hel
1 tsk vitpepparkorn
Gör så här:
Lägg löken oskalad i rikligt med kokande vatten och förväll den ca 2 min.
Häll av vattnet, lägg löken i kallt vatten och skala den.
Blanda vatten och salt, rör tills saltet är löst.
Lägg i löken och låt stå över natten.
Häll av saltlagen.
Koka löken i osaltat vatten tills den är nätt och jämnt mjuk, 5-10 min.
Häll av kokvattnet och lägg löken i glasburkar.
Koka upp ättikslagen, häll den het över löken och sätt genast på lock.
Förvara löken svalt.
Färdig att äta efter 2-3 veckor.
Hållbarhet ca 1 år.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|