Direktlänk till inlägg 7 oktober 2013
Antal: 15-20 stycken
Vila: ½-1 timme
Ugn: 225 grader, 7-8 minuter
Ingredienser:
1½ dl vetemjöl
½ tsk hjorthornssalt
½ tsk salt
50 g margarin eller smör
1/4 dl vatten
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna.
Finfördela matfettet i blandningen.
Häll i vattnet och arbeta snabbt samman en smidig deg.
Låt den vila i kylskåpet ½-1 timme.
Kavla ut degen till en rektangelulär platta.
Sporra eller skär ut fyrkantiga kex.
Nagga dem eller använd en kruskavel mot slutet av kavlingen.
Lägg kexen på smord plåt eller bakplåtspapper.
Gräddning:
Grädda kexen mitt i ugnen i 225 grader, 7-8 minuter.
Låt kexen kallna på plåten.
Förvaring:
I tättslutande burk på torr plats, 2-3 veckor.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|