Direktlänk till inlägg 30 oktober 2013

BBQ köttbullar med krämig polenta, majs & fetaost

Av Maria - 30 oktober 2013 12:00

4 portioner 
 
BBQ köttbullar 
 
500 g nötfärs 
1 ägg 
1,5 tsk paprikapulver 
1 pressad vitlöksklyfta 
Salt & peppar 
 
1 dl bbqsås (välj din favorit) 
1 msk flytande honung 
 
Koka upp vatten i en stor kastrull. Blanda samman nötfärs, ägg, paprikapulver, basilika och vitlök. Krydda med lite salt och peppar. 
 
Rulla färsen till 12 lika stora bollar. Lägg därefter ner 6 stycken av köttbullarna till det kokande vattnet och låt de koka med i 5 minuter. Plocka upp köttbullarna och lägg dem på en tallrik. Upprepa samma procedur med de andra köttbullarna. 
 
Rör under tiden samman bbqsås och honung i en bunke. När köttbullarna kokat klart och svalnat litegrann vänder du försiktigt ner dem i bbqsåsen. Se till så att alla täcks av såsen. 
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
 
Lägg köttbullarna i en ugnsform eller på en bakplåtsklädd plåt. När det är cirka 5-10 minuter kvar innan middagen är klar, stoppa in köttbullarna i ugnen och låt de bli varma. 
 
Polenta 
 
4 dl polenta 
16 dl vatten (kan eventuellt behövas mer) 
0,75 dl riven parmesan 
1 majskolv, kokad eller grillad (alt en burk med majskorn) 
 
Mät upp vattnet i en kastrull. Låt det koka upp och vispa därefter ner 1 dl av polentan i taget till vattnet. Sänk värmen och krydda rikligt med salt och peppar. Låt det sjuda i cirka 5 minuter eller tills polentan börjar tjockna. Om du upplever att polentan känns för tjock kan du späda med mer vatten. När polentan har börjat tjockna häller du i den rivna parmesanen och ställer kastrullen åt sidan. 
 
Rör ner majskornen till polentan. 
 
Du behöver också: 
 
Smulad fetaost 
Hyvlad gurka eller zucchini 
Skivad rödlök 
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Fördela ut polentan på 4 stycken tallrikar. Toppa med köttbullar, smulad fetaost, hyvlad zucchini/gurka och skivad rödlök. Servera direkt!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 22 april 14:30

Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt.   Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor.   Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås.   Aprikoskräm.   Onsdag: Tortellini med brocc...

Av Maria - Måndag 22 april 12:00

Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken)   Färsk frukt.   Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...

Av Maria - Måndag 22 april 08:45

Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...

Av Maria - Måndag 22 april 06:30

Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter.   ...

Av Maria - Måndag 15 april 21:30

Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka.   Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn.   Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards