Direktlänk till inlägg 30 oktober 2013

BBQ köttbullar med krämig polenta, majs & fetaost

Av Maria - 30 oktober 2013 12:00

4 portioner 
 
BBQ köttbullar 
 
500 g nötfärs 
1 ägg 
1,5 tsk paprikapulver 
1 pressad vitlöksklyfta 
Salt & peppar 
 
1 dl bbqsås (välj din favorit) 
1 msk flytande honung 
 
Koka upp vatten i en stor kastrull. Blanda samman nötfärs, ägg, paprikapulver, basilika och vitlök. Krydda med lite salt och peppar. 
 
Rulla färsen till 12 lika stora bollar. Lägg därefter ner 6 stycken av köttbullarna till det kokande vattnet och låt de koka med i 5 minuter. Plocka upp köttbullarna och lägg dem på en tallrik. Upprepa samma procedur med de andra köttbullarna. 
 
Rör under tiden samman bbqsås och honung i en bunke. När köttbullarna kokat klart och svalnat litegrann vänder du försiktigt ner dem i bbqsåsen. Se till så att alla täcks av såsen. 
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
 
Lägg köttbullarna i en ugnsform eller på en bakplåtsklädd plåt. När det är cirka 5-10 minuter kvar innan middagen är klar, stoppa in köttbullarna i ugnen och låt de bli varma. 
 
Polenta 
 
4 dl polenta 
16 dl vatten (kan eventuellt behövas mer) 
0,75 dl riven parmesan 
1 majskolv, kokad eller grillad (alt en burk med majskorn) 
 
Mät upp vattnet i en kastrull. Låt det koka upp och vispa därefter ner 1 dl av polentan i taget till vattnet. Sänk värmen och krydda rikligt med salt och peppar. Låt det sjuda i cirka 5 minuter eller tills polentan börjar tjockna. Om du upplever att polentan känns för tjock kan du späda med mer vatten. När polentan har börjat tjockna häller du i den rivna parmesanen och ställer kastrullen åt sidan. 
 
Rör ner majskornen till polentan. 
 
Du behöver också: 
 
Smulad fetaost 
Hyvlad gurka eller zucchini 
Skivad rödlök 
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Fördela ut polentan på 4 stycken tallrikar. Toppa med köttbullar, smulad fetaost, hyvlad zucchini/gurka och skivad rödlök. Servera direkt!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Av Maria - Fredag 14 juni 06:27

Antal: 8 portioner Ugn: 200 grader, 25-30 minuter   Ingredienser: 2 små bananer 500 g keso 6 ägg Ev. 1 msk honung 2 dl hackad/mixad sötmandel 1/4-½ g saffran Bär till servering, tex hallon och granatäpple   Gör så här: Sätt ...

Av Maria - Torsdag 13 juni 06:25

Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, ca 1 timme   Ingredienser: 2 dl fiberhavregryn 2 dl grovt rågmjöl 2 dl kokosmjöl 1 dl rågkross 1 dl hackade nötter 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 1 banan 5 dl mild yoghurt   Gör så här: Sätt u...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se