Direktlänk till inlägg 8 november 2014
Antal: ca 48 kakor
Ugn: 175 grader, ca 15 minuter + 25 minuter
Ingredienser:
Smördegsbotten:
100 g smör
0,5 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
2 vispade ägg
1 1/4 dl kokos (kan uteslutas, ta då totalt 3 dl hackade nötter)
2 msk vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3,5 dl brunfarin
2 msk vatten
200 g finhackade nötter (kan hackas i matberedare)
0,5 tsk salt
Glasyr:
3,5 dl florsocker
1 msk smält smör
Pressad citronsaft
Gör så här:
Botten: Blanda ingredienserna i matberedare eller för hand. Tryck ut degen med händerna i en liten långpanna ca 20*30 cm. Grädda ca 15 minuter i 175 gradig varm ugn.
Fyllning: Blanda övriga ingredienser i de vispade äggen till en tjock smet. Bred ut den över den varma kakbottnen. Grädda ytterligar 25 minuter på andra falsen. Låt kallna.
Bred på glasyr av florsocker blandat med smält smör och så mycket citronsaft att den blir smidig.
Skär kakan i rutor.
Kan frysas men håller sig också i burk i rumstemperatur.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|