Direktlänk till inlägg 13 november 2014
Antal: 60 stycken
Ingredienser:
3 dl aroniabär frysta, rensade och sköljda
4-5 dl vispgrädde
50 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl ljus sirap
1 krm salt
Gör så här:
Placera de djupfrysta aroniabären i en tjockbottnad kastrull och häll över tre deciliter av vispgrädden.
Låt sjuda i tio minuter.
Mosa sedan de nu mjuka aroniabären med en gaffel, slev eller annat tillhygge för att få ut så mycket som möjligt av bärsaften.
Sila bort bären så att du bara har en slät aroniagrädde kvar.
I sjudandet och silandet lär en del vätska ha försvunnit, så mät mängden aroniagrädde och använd kvarvarande grädde efter behov så att du får sammanlagt tre deciliter.
Gör ren den tjockbottnade kastrullen och häll tillbaka aroniagrädden.
Ha sedan ner alla andra ingredienser i kastrullen låt blandningen koka under omrörning till kolasmetens temperatur är mellan 125 och 130 grader beroende på hur hård du vill ha kolan.
Tänk på att kolan bränner vid lätt och att graderna stiger snabbt mot slutet.
Häll upp kolan i en liten form med bakplåtspapper, ca 15x25 centimeter för 60 kolor.
Låt svalna i rumstemperatur.
Klipp eller skär kolan i önskad storlek och rulla in i smörpapper.
Förvara i kylskåp.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|