Direktlänk till inlägg 2 december 2014
Antal: ca 10 portioner
Ingredienser:
1 kg färska rödbetor
4 inglada rödbetor
10 cornichoner
Socker
Salt
Vinägrett:
1 dl majsolja
½ dl äppelcidervinäger
2 msk finskuren gräslök
2-3 msk färskriven pepparrot
Salt
Gör så här:
Koka de färska rödbetorna mjuka i vatten med salt och en gnutta socker.
Låt kallna.
Skala rödbetorna.
Skär kokta rödbetor och inlagda rödbetor i små tärningar.
Lägg över på ett fat.
Rör ihop vinägretten, men vänta med pepparroten.
Hit går det bara att förbereda.
Skala och riv pepparroten.
Ringla dressing på rödbetorna, toppa med rikligt med pepparrot.
Servera resten av dressingen till.
Tips!
Tillsätt pepparroten sist.
Pepparroten har en väldigt flyktig smak, vilket gör att man bör tillsätta den strax före servering.
Annars tappar salladen mycket av sin fina karaktär.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|