Direktlänk till inlägg 2 december 2014
Antal: ca 40 stycken
Ingredienser:
4 dl florsocker
1 dl vatten
1 tsk ättikssprit
10 droppar pepparmyntsolja
100 g mörk choklad
Gör så här:
Blanda socker, vatten och ättikssprit i en tjockbottnad kastrull.
Koka smeten i ungefär 10 minuter tills den är 118 grader.
Häll smeten i en bunke och låt svalna i 10 minuter.
Droppa ner pepparmyntsoljan och arbeta massan slät, smidig och ganska fast med en gaffel.
Fyll en kastrull till hälften med vatten och låt det koka upp.
Lyft kastrullen från värmen.
Sätt bunken ovanpå kastrullen och rör om i smeten tills den precis börjar tjockna och vitna, nu gäller det att vara snabb.
Låt kastrullen stå kvar på värmen.
Klicka upp smeten på ett bakplåtspapper med hjälp av två teskedar.
Klickarna ska vara ungefär så stora som en femkrona.
Låt dem stelna.
Smält chokladen i vattenbad.
Låt chokladen svalna och droppa eller spritsa en droppe smält choklad på varje kyss.
Låt dem stelna.
Förvara kyssarna i lufttät burk.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|