Direktlänk till inlägg 2 december 2014
Antal: ca 40 stycken
Ingredienser:
4 dl florsocker
1 dl vatten
1 tsk ättikssprit
10 droppar pepparmyntsolja
100 g mörk choklad
Gör så här:
Blanda socker, vatten och ättikssprit i en tjockbottnad kastrull.
Koka smeten i ungefär 10 minuter tills den är 118 grader.
Häll smeten i en bunke och låt svalna i 10 minuter.
Droppa ner pepparmyntsoljan och arbeta massan slät, smidig och ganska fast med en gaffel.
Fyll en kastrull till hälften med vatten och låt det koka upp.
Lyft kastrullen från värmen.
Sätt bunken ovanpå kastrullen och rör om i smeten tills den precis börjar tjockna och vitna, nu gäller det att vara snabb.
Låt kastrullen stå kvar på värmen.
Klicka upp smeten på ett bakplåtspapper med hjälp av två teskedar.
Klickarna ska vara ungefär så stora som en femkrona.
Låt dem stelna.
Smält chokladen i vattenbad.
Låt chokladen svalna och droppa eller spritsa en droppe smält choklad på varje kyss.
Låt dem stelna.
Förvara kyssarna i lufttät burk.
Måndag: Pasta á la carbonara: Fräs 300-400 g klippt bacon/tärnat fläsk och blanda med nykokt favoritpasta. Servera med äggula i sitt skal, svartpepapr och parmesanost att riva. Färsk frukt. Tisdag: Panerade skivor/bitar av oxbring...
Måndag: Spenatsoppa: Fräs 1 strimlad purjolök i 1 msk smör i en kastrull. Strö över 2 msk vetemjöl och späd med 8 dl vatten. Smula i 2 grönsaksbuljongtärningar och låt soppan koka upp under omrörning och koka sedan på svag värme i ytterligare...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|