Direktlänk till inlägg 1 december 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
200 g lövbiff (4-6 stora skivor)
100 g parmaskinka
Ett knippe färsk salvia
Smör till stekning
2 dl vispgrädde
1 tsk fransk senap
Cocktailtomater på kvist
Salt
Peppar
Ingredienser:
Skär gärna lövbiffen i mindre bitar, t.ex dela en skiva i tre delar.
Fäst ihop två mindre skivor med en parmaskinka och en kvist salvia emellan, med hjälp av tanpetare.
Beräkna 2-3 "paket" per person.
Stek dem i smör i en stor stekpanna.
Beräkna 2 minuter på varje sida.
Lägg i tomaterna och låt dem bli genomvarma i pannan.
Lägg upp alltsammans och koka sedan ur stekpannan snabbt med en skvätt grädde och en knivsudd fransk senap.
Smaka av såsen med salt och peppar och servera direkt.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|