Direktlänk till inlägg 26 december 2015

Jordärtskockspannacotta med forellrom och kumminsticks

Av Maria - 26 december 2015 14:41

Antal: 8 portioner

Ugn: 150 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:

Pannacotta:

500 g jordärtskockor

3 dl vispgrädde

2 dl vatten

4 gelatinblad

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

2 tsk pressad citron


Mandarinvinägersås:

1 äggula

1 msk mandarinvinäger, Zeta

½ tsk strösocker

1 dl rapsolja

1 krm salt

½ krm vitpeppar


Kumminsticks:

2 ark rektangulärt tunnbröd

25 g smör

½ tsk malen fänkål

1 tsk flingsalt


Servering:

10 cm gurka

50 g forellrom


Gör så här:

Jordärtspannacotta:

Skala och skär jordärtskockorna i bitar och lägg dem i en kastrull tillsammans med grädde och vatten.

Koka dem sakta helt mjuka 15-20 minuter utan lock.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.

Mixa jordärtskockorna med sitt kokspad till en slät puré.

Mixa ner gelatinbladen, smaka av med salt, peppar och citron.

Skölj 8 portionsformar á 1-1½ dl eller koppar med kallt vatten.

Fördela purén i formarna och ställ dem i kylen minst 3 timmar.

Doppa formarna hastigt i hett vatten, lossa lite med en kniv och stjälp upp på tallrikar.


Mandarinvinägersås:

Vispa ihop äggula, vinäger och socker.

Tillsätt oljan droppvis under kraftig vispning och smaksätt såsen med salt och peppar.


Kumminsticks:

Smält smöret, tillsätt fänkålen ohc pensla tunnbröden på båda sidor.

Strö flingsalt på ena sidan och skär tunnbröden i långa, smala remsor.

Lägg remsorna på plåt och torka dem i 150 grader ca 10 minuter.


Klyv gurkan, dra ur kärnorna med en tesked, skär den i små tärningar, blanda den med rommen och lägg upp den över och runt pannacottan.

Ringla sås runt om, ställ fram portionerna och sätt i kumminsticks innan gästerna bjuds till bords. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 1 april 18:28

Måndag: Kycklingwok: Strimla kycklingfilé och woka i omgångar i het olja. Blanda ner i nudelsallad, strö över cashewnötter.   Nougatdessert: Servera en kula dajmglass med hackade rostade hasselnötter och baknougat som fått smälta på svag värme ...

Av Maria - Måndag 1 april 06:00

Måndag: Kyckling med rotsaker.   Tisdag: Paprikasoppa: Fräs 1 hackad gul lök tillsammans med 3 gröna urkärnade paprikor i små bitar. Tillsätt ca 5 dl vatten och 2 buljongtärningar (grönsaks). Låt soppan koka under lock tills grönsakerna är mj...

Av Maria - Söndag 31 mars 17:01

      Mängd: 3½ dl   Ingredienser: 2 apelsiner 1 rött äpple 1 päron 1 tsk ljus honung (kan uteslutas) Isbitar   Gör så här:Pressa frukterna till juice. Rör eventuellt i honungen. Häll upp i glas och lägg i några isbitar. ...

Av Maria - Söndag 31 mars 13:15

Ingredinser: 1 kyckling, ca 1200 g eller kycklingdelar 10-12 små gula lökar 200 g champinjoner, färska eller från burk 2-3 msk smör 1 1/2 msk vetemjöl 1 dl vatten 1/2 smulad buljongtärning 2 dl vitt torrt vin 1 burk tomater med spad...

Av Maria - Söndag 31 mars 12:58

      Antal: ca 24 stycken Ugn: 175 grader, ca 15 minuter   Ingredienser: 200 g smör, rumsvarmt 2 dl strösocker 2 dl havregryn 2½ dl vetemjöl ½ dl kakao 1 tsk bakpulver 1 tsk salt 1 dl hasselnötter, grovhackade 150 g vit...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se