Direktlänk till inlägg 26 december 2015
Antal: 8 portioner
Ugn: 150 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
Pannacotta:
500 g jordärtskockor
3 dl vispgrädde
2 dl vatten
4 gelatinblad
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 tsk pressad citron
Mandarinvinägersås:
1 äggula
1 msk mandarinvinäger, Zeta
½ tsk strösocker
1 dl rapsolja
1 krm salt
½ krm vitpeppar
Kumminsticks:
2 ark rektangulärt tunnbröd
25 g smör
½ tsk malen fänkål
1 tsk flingsalt
Servering:
10 cm gurka
50 g forellrom
Gör så här:
Jordärtspannacotta:
Skala och skär jordärtskockorna i bitar och lägg dem i en kastrull tillsammans med grädde och vatten.
Koka dem sakta helt mjuka 15-20 minuter utan lock.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Mixa jordärtskockorna med sitt kokspad till en slät puré.
Mixa ner gelatinbladen, smaka av med salt, peppar och citron.
Skölj 8 portionsformar á 1-1½ dl eller koppar med kallt vatten.
Fördela purén i formarna och ställ dem i kylen minst 3 timmar.
Doppa formarna hastigt i hett vatten, lossa lite med en kniv och stjälp upp på tallrikar.
Mandarinvinägersås:
Vispa ihop äggula, vinäger och socker.
Tillsätt oljan droppvis under kraftig vispning och smaksätt såsen med salt och peppar.
Kumminsticks:
Smält smöret, tillsätt fänkålen ohc pensla tunnbröden på båda sidor.
Strö flingsalt på ena sidan och skär tunnbröden i långa, smala remsor.
Lägg remsorna på plåt och torka dem i 150 grader ca 10 minuter.
Klyv gurkan, dra ur kärnorna med en tesked, skär den i små tärningar, blanda den med rommen och lägg upp den över och runt pannacottan.
Ringla sås runt om, ställ fram portionerna och sätt i kumminsticks innan gästerna bjuds till bords.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|