Direktlänk till inlägg 27 december 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
200 g oxfilé, hel bit
1 dl smetana
1 dl riven kvibille svecia
½ krm cayennepeppar
Ev. salt
3/4 dl mandel
½ dl kapris
2 msk smör
1 tsk pressad citronsaft
2 tsk olivolja
30 rucola
Flingsalt
Nymald svartpeppar
1/4 kruka timjan
Gör så här:
Linda in köttet i plastfilm och låt ligga i frysen 1 dygn.
Värm smetana, rör ner osten och låt den smälta.
Smaka av med cayennepeppar.
Lå stå i kyl.
Rosta mandeln i torr het panna.
Låt kaprisen rinna av.
Stek den knaprig i smöret, låt rinna av på hushållspapper.
Blanda citronsaft och olivolja.
Halvtina köttet i kyl och skär det i lövtunna skivor.
Lägg upp på tallrikar och toppa med rucola.
Ringla över dressingen, strö över flingsalt, nymald svartpeppar, kapris, mandel och plockad timjan.
Servera köttet med ostkrämen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|