Direktlänk till inlägg 11 mars 2016
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
800 g potatis
rapsolja
salt
600 g nötfärs
salt
svartpeppar
1 dl majonnäs
3 msk syltlök
1 st äpple
salt
svartpeppar
0.5 st romansallad
1 st avokado
2 st tomat
0.5 st gurka
1 förp hamburgerbröd
1 burk rostad lök
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta och klyfta potatisen.
Lägg den på en plåt och ringla över olja.
Salta och laga i ugn ca 30 min.
Forma burgare av färsen, salta och peppra och stek dem sen.
Rör samman majonnäs, hackad syltlök och rivet äpple.
Smaka av med salt och peppar.
Strimla salladen, skiva avokado, tomat och gurka.
Bygg burgare och toppa med rostad lök.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|