Alla inlägg under mars 2016

Av Maria - 22 mars 2016 14:45

1933 (Onsdag)

Lunch: Smör, bröd, ost, mesost. Köttfärs- och jordärtskockstimbal med potatis. Kaffe eller te, marmelad eller honung, vetebröd.

Middag: Pastej på höns (rest). Nyponsoppa med vispad grädde.

Av Maria - 22 mars 2016 10:30

Ingredienser:

300 g strömmingsfilé (OBS den måste frysas innan inläggningen)


Lag:
1 liter vatten
2 dl 12% ättika
1 msk salt
1 msk socker

 

Inläggning:
2 msk rivet citronskal
1 dl pressad citronsaft
3/4 dl vatten
½ dl rapsolja
4 msk socker
½ tsk salt
½ dl hackad dill

 

Gör så här:

Sillen måste frysas in minst ett dygn innan inläggningen.
Blanda samman lagen, dra skinnet av sillen och lägg ner i lagen.
Låt stå i kylen över natten och låt sedan sillen rinna av.

 

Rör samman och smaka av, det ska "dra" i kinderna.
Lägg i sillen och låt det stå minst ett dygn i kylen.

Av Maria - 21 mars 2016 19:15

Måndag:
Fiskgratäng med torsk, mos och äggsås. Räkor på toppen. Hård röd tomat med vitpeppar på.
 
Tisdag:
Cowboysoppa. Grekiskt lantbröd att doppa.
 
Onsdag:
Korvstroganoff med ris och kokta grönsaker.
 
Torsdag:
Chili con carne med keso och vitlöksbröd.
 
Fredag:
Ninas fläskfilé med banan och curry med potatisgratäng. Minisallad. (jordnötter till de som vill).
 
Lördag:
Panerad torsk med kokt potatis, bechamelsås, citron och kokta grönsaker.
 
Söndag:
Köttbullar med kokt potatis, gräddsås. gele och vitlöks-slungade haricovert.

Av Maria - 21 mars 2016 19:15

Måndag:

Korv Stroganoff


Tisdag:

blomkål, broccoli, kassler gratinerat med ostsås


Onsdag:

fisksoppa med aioli och bröd


Torsdag:

fläskpannkaka och vitkålssallad


Fredag:

räkmackor


Lördag:

lövbiff med pepparsås och potatis


Söndag:

lever i gräddsås, potatismos och gröna ärtor

Av Maria - 21 mars 2016 19:15

Måndag:

Stekta isterband, inlagda rödbetor, stuvad potatis.


Tisdag:

Kött- & grönsakssoppa, bröd.


Semlor.


Onsdag:

Fiskgryta, bröd, råkost.


Torsdag:

Ugnspannkaka, lingonsylt, råkostsallad.


Fredag:

Kokt pasta med morotssås, knäckebrödssmörgås.


Lördag:

Kalops, rödbetor, kokt potatis, purjolök:

Det är inte nödvändigt att bryna kalopsen.

Man kan låta köttet koka i en god buljong, tillsammans med lök, morots- och rotselleribitar, lagerblad och kryddpepparkorn.

Smaksätt med äkta soja.


Söndag:

Bräckt lax, kokt ris, sparris och gröna ärter.


Savaräng.

Av Maria - 21 mars 2016 19:00

Måndag:

Korv med pepparrotssås


Tisdag:

Fiskgratäng


Onsdag:

Pasta i tomatsås, köttbullar


Torsdag:

Potatis- & purjolökssoppa


Fredag:

Parmesanlax med soltorkade tomater och spenat, pressad potatis


Lördag:

Köttfärs- & mosgratäng


Söndag:

Hemmagjord pizza

Av Maria - 21 mars 2016 14:45

1933 (Tisdag)

Lunch: Smör, bröd, ost, mesost. Skinka i morotspudding, gravad strömming. Kaffe eller te, marmelad eller honung, rest av mördegssnäckor.

Middag: Laxpudding med skirat smör. Äggmjölk.

Av Maria - 20 mars 2016 16:15

Antal: 6 bufféportioner


Ingredienser:

1 burk kikärtor, 400 g

1 tsk sesamolja

3 msk olivolja

½ tsk spiskummin

1 riven vitlöksklyfta

1 citron, saften

½ tsk vatten

Salt

Peppar


Gör så här:

Häll kikärtorna i en sil och skölj med vatten.

Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa röran jämn.

Smaka av med salt och peppar.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards