Alla inlägg under mars 2016
1933 (Onsdag)
Lunch: Smör, bröd, ost, mesost. Köttfärs- och jordärtskockstimbal med potatis. Kaffe eller te, marmelad eller honung, vetebröd.
Middag: Pastej på höns (rest). Nyponsoppa med vispad grädde.
Ingredienser:
300 g strömmingsfilé (OBS den måste frysas innan inläggningen)
Lag:
1 liter vatten
2 dl 12% ättika
1 msk salt
1 msk socker
Inläggning:
2 msk rivet citronskal
1 dl pressad citronsaft
3/4 dl vatten
½ dl rapsolja
4 msk socker
½ tsk salt
½ dl hackad dill
Gör så här:
Sillen måste frysas in minst ett dygn innan inläggningen.
Blanda samman lagen, dra skinnet av sillen och lägg ner i lagen.
Låt stå i kylen över natten och låt sedan sillen rinna av.
Rör samman och smaka av, det ska "dra" i kinderna.
Lägg i sillen och låt det stå minst ett dygn i kylen.
Måndag:
Korv Stroganoff
Tisdag:
blomkål, broccoli, kassler gratinerat med ostsås
Onsdag:
fisksoppa med aioli och bröd
Torsdag:
fläskpannkaka och vitkålssallad
Fredag:
räkmackor
Lördag:
lövbiff med pepparsås och potatis
Söndag:
lever i gräddsås, potatismos och gröna ärtor
Måndag:
Stekta isterband, inlagda rödbetor, stuvad potatis.
Tisdag:
Kött- & grönsakssoppa, bröd.
Semlor.
Onsdag:
Fiskgryta, bröd, råkost.
Torsdag:
Ugnspannkaka, lingonsylt, råkostsallad.
Fredag:
Kokt pasta med morotssås, knäckebrödssmörgås.
Lördag:
Kalops, rödbetor, kokt potatis, purjolök:
Det är inte nödvändigt att bryna kalopsen.
Man kan låta köttet koka i en god buljong, tillsammans med lök, morots- och rotselleribitar, lagerblad och kryddpepparkorn.
Smaksätt med äkta soja.
Söndag:
Bräckt lax, kokt ris, sparris och gröna ärter.
Måndag:
Korv med pepparrotssås
Tisdag:
Fiskgratäng
Onsdag:
Pasta i tomatsås, köttbullar
Torsdag:
Potatis- & purjolökssoppa
Fredag:
Parmesanlax med soltorkade tomater och spenat, pressad potatis
Lördag:
Köttfärs- & mosgratäng
Söndag:
Hemmagjord pizza
1933 (Tisdag)
Lunch: Smör, bröd, ost, mesost. Skinka i morotspudding, gravad strömming. Kaffe eller te, marmelad eller honung, rest av mördegssnäckor.
Middag: Laxpudding med skirat smör. Äggmjölk.
Antal: 6 bufféportioner
Ingredienser:
1 burk kikärtor, 400 g
1 tsk sesamolja
3 msk olivolja
½ tsk spiskummin
1 riven vitlöksklyfta
1 citron, saften
½ tsk vatten
Salt
Peppar
Gör så här:
Häll kikärtorna i en sil och skölj med vatten.
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa röran jämn.
Smaka av med salt och peppar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|