Direktlänk till inlägg 12 november 2020
Antal: 25-30 stycken
Ugn: 150 grader, ca 18 minuter
Ingredienser:
250g florsocker
100 g mandelmjöl
12 g kakao
3 äggvitor, 2,5 dl
100 g strösocker
Chokladsmörkräm:
75 g rumsvarmt smör
1 äggula
1 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Chokladsmörkrämen:
Rör smöret mjukt. Sikta i florsocker, kakao och vaniljsocker.
Rör ner äggula.
Blanda till en slät kräm.
Macaroner:
Sätt ugnen på 150°.
Sikta de torra ingredienserna genom en finmaskig sikt ner i en bunke och blanda.
Vispa äggvitan i en separat bunke, först på låg hastighet, öka efter hand.
Tillsätt strösockret, vispa till en fast marängsmet.
Det tar ca 5 min.
Vänd ner de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt.
Spritsa ca 50 klickar stora som femkronor på bakplåtspapper.
Låt kakorna torka en kvart före gräddning, dom spricker inte så lätt då.
Sätt in plåten i nedre delen av ugnen och grädda ca 18 minuter.
Ta ut kakorna ur ugnen och låt dem svalna något på plåten.
Lägg en handduk på en plåt och blöta den väl.
Dra papperet med macaronerna från plåten till handduken och låt papperet bli fuktigt.
Detta för att macaronerna inte ska bli torra.
När de lossnar läggs de upp och ner på en torr plåt.
Bred en klick chokladsmörkräm på hälften av macaronerna.
Tryck fast resterande macaroner uppe på krämen.
Förvara torrt och svalt till serveringen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|