Direktlänk till inlägg 11 december 2021
Ingredienser:
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl vit sirap
25 g smör
2 dl strösocker
2 dl krossade lakritskarameller (t.ex. turkisk peppar)
100 g mjölkchoklad
Gör så här:
Blanda allt utom chokladen i en stor, tjockbottnad gryta och koka upp.
Sätt en termometer i mitten (låt den inte nudda botten) och rör försiktigt om så att allt blandar sig.
Koka på medelvärme tills temperaturen når 123-125 grader eller klarar ett kulprov.
Hacka chokladen.
Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen med fasta tag tills det blivit en seg fudgemassa.
(Vill man ha en extra knaprig och lakritsig fudge kan man röra ner ytterligare en deciliter hackade lakritskarameller precis på slutet).
Häll i en form klädd med bakplåtspapper och låt svalna.
Skär i rutor.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|