Direktlänk till inlägg 22 december 2021

Saffransmazariner

Av Maria - 22 december 2021 14:15

Antal: 10-12 stycken

Ugn: 180 grader, 16-18 minuter


Ingredienser:

Mördeg:
120 g smör, rumsvarmt
60 g florsocker [1 dl]
180 g vetemjöl [3 dl]
20 g äggula [1 st]

Mazarinfyllning:
100 g smör, att bryna
0,5 g saffran
370 g mandelmassa
100 g smör, rumsvarmt
110 g ägg, rumsvarma [2 st]
40 g äggula, rumsvarma [2 st]
8 g vaniljsocker [1 msk]
10 g vetemjöl [1 msk]

Vit chokadtryffel:
100 g vispgrädde
300 g vit bakchoklad
3 g malen kardemumma
 
Gör så här:
Mördeg:
Knåda samman alla ingredienser i en bunke för hand eller i en matberedare till en deg.
Plasta degen och låt vila i kylen minst 20 minuter.
Ta ut degen, knåda lite lätt och kavla ut på ett mjölat underlag, 3-4 mm tjock.
Stansa ut rundlar, 9-10 cm i diameter.
Fodra runda mazarinformar som är 7-8 cm i diameter och se till att degen går över kanterna, skär bort överflödig deg.

Mandelfyllning:
Sätt ugnen på 180 grader. Smält och bryn smör (100 g) i en kastrull och blanda i saffran.
Ta från värmen och låt stå 10 minuter.
Riv mandelmassan grovt.
Rör ihop den med det rumsvarma smöret, ta lite i taget av smöret, till en slät massa i en bunke eller matberedare.
Tillsätt det smälta smöret med saffran.
Blanda ner ett ägg i
taget och blanda väl, använder du en matberedare så kör du på lägsta hastighet när du blandar i äggen. Blanda sist i vaniljsocker och vetemjöl och blanda väl till en slät och fin massa.
Fyll formarna med lite mer än 3/4 mandelfyllning.
Grädda mitt i ugnen i 16-18 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg.
Ta ut ur ugnen.
Låt svalna helt innan du vänder ut dem ur formarna.

Vit chokladtryffel:
Smält chokladen över ett vattenbad.
Koka upp grädden och blanda med chokladen och kardemumma, rör om med en slickepott tills du får en slät tryffel.
Låt svalna något.
Stryk sedan ett tunt lager på varje mazarin.
Förvara i rumstemperatur.
Bakat · Jul · Saffran
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards