Direktlänk till inlägg 9 november 2023
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 25 minuter
Ingredienser:
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
3 msk maizena redning
200 g getost
1/2 tsk salt
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
500 g kantareller
1 msk olja
160 g färsk spenat
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
250 g färska lasagneplattor
200 g getost att smula på toppen
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka upp mjölk och grädde i en kastrull.
Tillsätt maizena redning rör om.
Tillsätt getosten (ta bort kanterna först) i bitar, när såsen tjocknat.
Rör tills osten löst sig.
Smaka av med salt och ställ såsen åt sidan.
Hacka lök och vitlök och fräs den mjuk i olja i en stekpanna.
Tillsätt spenaten och fräs en kort stund tills spenaten mjuknat något.
Salta och peppra.
Ställ åt sidan.
Smält en klick smör i en stekpanna.
Tillsätt de rensade kantarellerna och stek dem tills all vätska kokat bort.
Smörj en ugnssäker form.
Bred ut lite ostsås i botten.
Lägg i ett lager med lasagneplattor, häll på sås och sedan spenatblandningen.
Därefter ytterligare ett lager med lasagneplattor och ostsås.
Avsluta detta lager med de stekta kantarellerna.
Till sist, ett sista lager lasagne och ostsås.
Skär bort kanterna på den resterande getosten och smula den sedan över lasagnen.
Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
Servera tillsammans med en god sallad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|