Direktlänk till inlägg 28 november 2012
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
ca 600 g kycklingfilé
Olivolja till stekning
Salt
Peppar
1 rödlök
200 g fetaost
100 g marinerade soltorkade tomater
1-2 huvuden romansallad
Dressing:
2 msk olivolja
2 msk av tomatmarinaden
1 msk balsamvinäger
1 msk äppelmos
Riven pepparot efter smak
Gör så här:
Skär kycklingen i bitar och stek i olivolja i en stekpanna på medelgod värme, salta och peppra.
Skala och skiva rödlöken tunt.
Lägg löken i pannan och låt steka med kycklingen i några minuter.
Tärna fetaosten och skär tomaterna i mindre bitar.
Blanda alla ingredienserna till dressingen.
Blanda kycklingen och löken med feta och tomater i en skål tillsammans med dressingen.
Servera kycklingsalladen på en bädd av romansalladsblad med ett gott bröd till.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|