Direktlänk till inlägg 4 december 2012

Ernsts kalvsylta

Av Maria - 4 december 2012 15:30

Ingredienser:
AROMATISKT VATTEN

2 l  vatten
10  kryddpepparkorn
3  lagerblad
1  stor gul lök
2  morötter
ca 20 cm  purjolök, den gröna delen


KALVSYLTA
1,5 kg  kalvkött, till exempel kalvbringa eller kalvben
1,5 msk  salt
1 msk  vitvinsvinäger
6  gelatinblad

Buljong

 

Gör så här:

Dela morötterna och löken i stora bitar och lägg i en kastrull tillsammans med vatten, purjolök, kryddpeppar och lagerblad. 
Koka köttet i det aromatiska vattnet till det blir helt genomkokt, vattnet har då blivit en buljong. 
Tärna köttet i fina bitar och häll över i en kastrull tillsammans med buljongen som köttet kokade i. Tillsätt salt och koka upp. 
Blötlägg gelatinbladen en stund.

Vrid ur vattnet och blanda sedan i dem i kastrullen. 
Stäng av plattan och tillsätt vitvinsvinäger. 
När allt löst upp sig, börja med att lägga över köttet i en sockerkaksform, fyll sedan upp formen med buljong. 
Låt stå svalt tills det stelnar och vänd sedan upp den på ett fat. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Lördag 18 maj 17:15

Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt  vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira)   Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...

Av Maria - Fredag 17 maj 16:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...

Av Maria - Fredag 17 maj 10:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong)  50 g Västerbottensost200 g sv...

Av Maria - Torsdag 16 maj 15:45

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap  2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad   Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...

Av Maria - Torsdag 16 maj 09:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards