Direktlänk till inlägg 16 oktober 2015

Äppelbakelser

Av Maria - 16 oktober 2015 17:45

Antal: 14 stycken

Ugn: 200 grader, ca 5 minuter + 10 minuter


Ingredienser:
1½ dl vetemjöl

1½ msk socker

1 krm bakpulver

50 g margarin eller smör

1 äggula


Fyllning:

200 g mandelmassa

50 g margarin eller smör

2 ägg

4 msk vetemjöl

½ tsk bakpulver

2 rivna bittermandlar

1-2 äpplen med frisk syrlig smak

2 tsk malen kanel


Gör så här:

Blanda ingredienserna till bottnarna i en matberedare eller på bakbordet.

Låt degen vila i kylskåpet inlindad i plastfolie medan fyllningen förbereds.

Riv mandelmassan eller finfördela den i en matberedare.

Rör den smidig med matfettet.

Tillsätt äggen, ett i taget, mjölet, bakpulvret och bittermandeln.

Kavla ut bottendegen på lätt mjölat bakbord.

Smörj ovala bakelseformar av metall och klä dem med degen.

Fördela fyllningen i dem.

Skala och skär äpplena i tunna klyftor.

Tryck ner dem i degen.

Pudra över lätt med kanel.


Gräddning:
Grädda bakelserna på gallret på botten av ugnen i 200 grader, ca 5 minuter.

Flytta upp gallret till första falsen nerifrån och grädda ytterligare 10 minuter.

Låt bakelserna svalna något i formarna innan de stjälps upp försiktigt på plant underlag.

Låt dem kallna.


Förvaring:

Svalt 1-2 dagar.

I frys ca 3 månader.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Lördag 18 maj 17:15

Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt  vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira)   Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...

Av Maria - Fredag 17 maj 16:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...

Av Maria - Fredag 17 maj 10:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong)  50 g Västerbottensost200 g sv...

Av Maria - Torsdag 16 maj 15:45

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap  2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad   Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...

Av Maria - Torsdag 16 maj 09:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards