Direktlänk till inlägg 23 januari 2016
1933 (Måndag)
Lunch: Smör, bröd, ost, mesost. Sill á la Nantaise med kokt potatis, stekt selleri i skivor, uppskuret. Kaffe eller te, marmelad eller honung, skorpor.
Middag: Hackkorv med potatismos. Soppa på vinbärssaft med res av djurholmskakan.
1934 (Tisdag)
Lunch: Smör, bröd, ost, mesost. Jordärtskocksgratin, löskokta ägg. Inlagd sill. Kaffe eller te, marmelad eller honung, rest av söndagskakan.
Middag: Bräckt rostbiff med potatis. Chokladsoppa med gräddskum.
1952 (Onsdag)
Lunch: Ägg i kaviarsås och kokt potatis.
Middag: Tomatstuvad vitkål med bräckt falukorv. Nyponkräm.
1955 (Söndag)
Lunch: Äggröra med rökt hamburgerkött.
Middag: Varm sardinsmörgås. Kokt höns med currysås, ris och nykokt potatis. Sara-tårta.
1958 (Torsdag)
Lunch: Sillbullar med dillsås och nykokt potatis.
Middag: Köttsoppa med klimp. Lätt mannagrynssufflé.
1989 (Måndag)
Richters Kökskalender: Soppa, tex höns- eller kycklingsoppa på buljong och köttrester från lördagen, bröd och ost. Pannkakor med sylt.
1993 (Lördag)
Vår Kökskalender: Guldgul löksoppa, snurrat lantbröd. Hasselnötskaka.
2001 (Tisdag)
Matkalender: Sillgratäng annorlunda, med potatis.
2004 (Fredag)
Matkalender: Bakad potatis med romröra.
2011 (Söndag)
Köksalmanack: Honungsglaserad fläskkarré med paprikor fyllda med hett ris och riven ost. Halvera apelsiner, lite sirap och chokladsås på snittytan 10 minuter i 225 grader.
2013 (Onsdag)
Köksalmanack: Olivpasta. Brie och druvor.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|