Direktlänk till inlägg 27 januari 2016
1933 (Fredag)
Lunch: Smör, bröd, ost, mesost. Stekt strömming i olja med anjovissmör och potatis, uppskuret. Kaffe eller te, marmelad eller honung, vetebröd.
Middag: Köttgrotta med potatis. Röda toppar.
1934 (Lördag)
Lunch: Smör, bröd, ost, mesost. Uppstekt fisksuffle med potatis, rest av pudding. Kaffe eller te, marmelad eller honung, scones.
Middag: Kåldolmar med potatis. Nyponsoppa med skorpor.
1952 (Söndag)
Lunch: Ostomelett med prinskorv.
Middag: Surpriserulader i gräddsås. Fromagetårta.
1955 (Torsdag)
Lunch: Uppstekta kroppkakor.
Middag: Potatissoppa med hårda ostsmörgåsar. Färska äpplen eller päron.
1958 (Måndag)
Lunch: Lunchriddare.
Middag: Kall fransk kalvstek med varm redd sås och varma potatisbullar. Kanelstekta äppelskivor.
1989 (Fredag)
Richters Kökskalender: Varm ugnsstekt rostbiff med stekt smålök och skysås, klyftpotatis eller hasselbackspotatis och kokta haricots verts eller isbergssallad. Färsk frukt, tex kiwifrukt.
1993 (Onsdag)
Vår Kökskalender: Vegetarisk ärtsoppa, Baconvåfflor.
2001 (Lördag)
Matkalender: Räk- och pestopaj.
2003 (Måndag)
Matkalendern: Spenatsoppa
2004 (Tisdag)
Matkalender: Spaghetti med paprikafärs.
2008 (Söndag)
Matkalendern: Mandelkyckling med nudelsallad
2011 (Torsdag)
Köksalmanack: Ugnspannkaka, fints strimlad vitkål och lingon. Vaniljyoghurt, skivad banan och lite hackad vit choklad.
2013 (Söndag)
Köksalmanack: En god stekt köttbit med rödvinssås, vitlöksfrästa champinjoner och stekt potatis. Hjortron i konjak med en sked glass.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|