Alla inlägg under maj 2016
2001 (Fredag)
Matkalendern: Baconlindad korv med medhavssås
2003 (Söndag)
Matkalendern: Currykyckling i ugn
2004 (Tisdag)
Matkalendern: Fisksoppa med purjolök och currysmak
2008 (Söndag)
Matkalendern: Chilibiffar med ingefärssås
Antal: 6 portioner
Ugn: 225 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
6 drumsticks
50 g smält smör
½ tsk salt
1 tsk curry
1 krm mald svartpeppar
1 krm mald paprika
1 krm vitlökspulver
Ugnsfolie
Gör så här:
Ugn 225 grader.
Tina kycklingen om den är fryst.
Smält smör och blanda ner kryddorna.
Klä yttersta delan av kycklingbenet med folie.
Pensla med kryddsmöret runtom.
Placera kycklingen på ugnsgallret med långpanna under om ugn används.
Grilla annars på utegrill.
Oavsett om du använder ugn eller utegrill så vänd kycklingbenen någon gång under stek/grilltiden.
Låt steka/grilla ca 20 minuter.
När kycklingen är färdig skall köttsaften vara klar och helt utan rosa inslag.
Antal: 8 stycken
Ingredienser:
1 st ägg
2 dl filmjölk
1 msk smör, smält
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl blåbär
smör, till stekning
Gör så här:
Vispa ihop ägg, filmjölk och smält smör.
Blanda mjöl, bakpulver och salt och tillsätt det.
Blanda väl. Rör försiktigt i blåbären.
Hetta upp lite smör och stek plättstora pannkakor på medelvärme ca 1 minut på var sida.
Antal: 8 drinkar
Ingredienser:
2½ dl vatten
2½ dl socker
1½ dl pressad citron (minst!) eller mer om det inte blir tillräckligt surt
några blad färsk mynta
2½ dl vodka
mineralvatten
Gör så här:
Låt vattnet och sockret koka upp så sockret smälter.
Ta det från värmen och låt det svalna.
Blanda 2½ dl sockerlag med den pressade citronen och smaka av så det blir tillräckligt surt, det ska "dra i kinderna".
Frys in vätskan i isbitar.
Kör ett isbitarna i mixer tillsammans med myntablad och vodka, slå upp i höga glas till ca 3/4 och fyll upp med mineralvatten.
Ingredienser:
3 msk rörsocker strö
1½ msk paprikapulver
1½ msk torkad timjan
1½ msk torkad basilika
1½ msk salt
¾ msk mald kummin
2 msk curry
1 tsk vitlökspulver
Gör så här:
Blanda samman ingredienserna.
Pensla köttet, tex kycklingdelar, med lite olja eller flytande magarin.
Gnid in rubben och låt stå i kylskåp i minst 2 timmar.
2001 (Torsdag)
Matkalendern: Evas tomatsoppa
2003 (Lördag)
Matkalendern: Fläskfiléspett
2004 (Måndag)
Matkalendern: Linssalld med yoghurt
2008 (Lördag)
Matkalendern: Fried rice med räkor
2001 (Onsdag)
Matkalendern: Torskgryta
2002 (Torsdag)
Matkalendern: Renskavswok
2003 (Fredag)
Matkalendern: Medelhavssoppa
2004 (Söndag)
matkalendern: Amerikansk färsgryta
2005 (Måndag)
Matkalendern: Potatiskaka
2008 (Fredag)
Matkalendern: Skink- och fetaostsallad
2014 (Fredag)
Köksalmanack: Lättkokta majrovor, blomkål, sockerärtor, rädisor. Servera med god lufttorkad skinka och keso med valnötter, tärnad avokado och timjan. Glass i strut med fruktströssel.
Måndag:
Torsk, äggsås och potatis
Tisdag:
Köttfärssås och spaghetti
Onsdag:
Korvstroganoff och ris
Torsdag:
Ärtsoppa, pannkakor
Fredag:
Tacotallrik
Lördag:
Fläskfilégryta med klyftpotatis
Söndag:
Köttfärslimpa, potatis och sås
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|