Alla inlägg under maj 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 nätmelon
½ l jordgubbar
150 g minimozzarella
100 g taleggio eller annan kittost
½ kruka basilika
Gör så här:
Skala, kärna ur och tärna melonen.
Dela jordgubbarna.
Fördela allt på ett serveringsfat med minimozzarella, tärnad taleggio och basilikablad.
Ingredienser:
1 msk strösocker
1 tsk flingsalt
1 tsk mald svartpeppar
2 tsk lökpulver
2 tsk vitlökspulver
½ tsk mald kanel
½ tsk mald muskotnöt
1 tsk torkad och smulad mejram
2 tsk torkad och smulad oregano
1 tsk torkad och smulad timjan
Gör så här:
Blanda samman ingredienserna i en burk.
Gnid in fisken med rub 15 minuter innan den skall grillas.
Ingredienser:
1 kg plommon
3 dl vatten
400-500 g (5-6 dl) socker per liter saft
1 krm natriumbensoat per liter saft
Gör så här:
Skölj plommonen.
Lägg dem i en syltgryta och häll på vatten.
Koka under lock ca 10 minuter.
Häll upp i en silställning och låt saften självrinna.
Mät saften.
Blanda saft och socker i grytan och låt koka långsamt ca 10 minuter.
Skumma saften väl tills den är alldeles klar.
Tillsätt natriumbensoat utrört i lite saft.
Häll upp saften på varma flaskor.
Korka.
Ingredienser:
8 dl tärnad kärnfri vattenmelon
½ gurka, tärnad
1 hackad rödlök
några blad från anisisop, eller 2 krm stötta anisfrö
½ dl finhackad dill, valfritt funkar bra utan
2 msk pressad citron
2 msk olja
flingsalt och peppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna.
Servera gärna till grillat.
2002 (Onsdag)
Matkalendern: Färsgryta
Antal: 6-8 portioner
Ingredienser:
10 dl isbergssallad skuren i breda strimlor
1 dl majonnäs
1 dl créme fraiche
1 tsk dijonsenap
1 dl skivad rabarber
Nymald svartpeppar
Gör så här:
Rör ihop majonnäs, créme fraiche, senap och peppar.
Vänd försikigt ned den sköljda och noggrant slungade salladen.
Topa med mycket tunt skivad rabarber.
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
4 röda paprikor
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
200 g getost
2 msk flytande honung
Tillbehör:
Rucolasallad
Pinjenötter
En skvätt olivolja
Finstrimlat äpple
Gör så här:
Dela paprikorna i två eller fyra delar, ta bort kärnhuset och vänd delarna i olivolja.
Salta och peppra.
Riv getosten, blanda med honung och klicka ner i paprikan.
Lägg dem på grillen med skalsidan ner och grilla ca 8 minuter.
Servera med en härlig sallad på rucola, pinjenötter, en skvätt olivolja och finstrimlat äpple.
Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta, pressad
1 schalottenlök, hackad
1 msk mango chutney
½ tsk worcestershiresås
2 msk persilja, hackad
1 tsk citronsaft
1 tsk aromat
½ tsk paprikapulver
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser och lägg kallt tills servering.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|