Alla inlägg under maj 2016

Av Maria - 15 maj 2016 17:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 nätmelon

½ l jordgubbar

150 g minimozzarella

100 g taleggio eller annan kittost

½ kruka basilika


Gör så här:

Skala, kärna ur och tärna melonen.

Dela jordgubbarna.

Fördela allt på ett serveringsfat med minimozzarella, tärnad taleggio och basilikablad.

Av Maria - 15 maj 2016 16:45

Ingredienser:

1 msk strösocker

1 tsk flingsalt

1 tsk mald svartpeppar

2 tsk lökpulver

2 tsk vitlökspulver

½ tsk mald kanel

½ tsk mald muskotnöt

1 tsk torkad och smulad mejram

2 tsk torkad och smulad oregano

1 tsk torkad och smulad timjan

 

 

Gör så här:

Blanda samman ingredienserna i en burk.
Gnid in fisken med rub 15 minuter innan den skall grillas.

Av Maria - 15 maj 2016 12:15

Ingredienser:

1 kg plommon

3 dl vatten

400-500 g (5-6 dl) socker per liter saft

1 krm natriumbensoat per liter saft


Gör så här:
Skölj plommonen.

Lägg dem i en syltgryta och häll på vatten.

Koka under lock ca 10 minuter.

Häll upp i en silställning och låt saften självrinna.

Mät saften.

Blanda saft och socker i grytan och låt koka långsamt ca 10 minuter.

Skumma saften väl tills den är alldeles klar.

Tillsätt natriumbensoat utrört i lite saft.

Häll upp saften på varma flaskor.

Korka.

Av Maria - 15 maj 2016 10:45

Ingredienser:
8 dl tärnad kärnfri vattenmelon
½ gurka, tärnad
1 hackad rödlök
några blad från anisisop, eller 2 krm stötta anisfrö
½ dl finhackad dill, valfritt funkar bra utan
2 msk pressad citron
2 msk olja
flingsalt och peppar

 

Gör så här:

Blanda alla ingredienserna.

Servera gärna till grillat.

Av Maria - 15 maj 2016 10:45

2002 (Onsdag)

Matkalendern: Färsgryta

Av Maria - 14 maj 2016 17:00


Antal: 6-8 portioner


Ingredienser:

10 dl isbergssallad skuren i breda strimlor

1 dl majonnäs

1 dl créme fraiche

1 tsk dijonsenap

1 dl skivad rabarber

Nymald svartpeppar


Gör så här:

Rör ihop majonnäs, créme fraiche, senap och peppar.

Vänd försikigt ned den sköljda och noggrant slungade salladen.

Topa med mycket tunt skivad rabarber.




Av Maria - 14 maj 2016 16:30

Antal: 2 portioner


Ingredienser:

4 röda paprikor

1 msk olivolja

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

200 g getost

2 msk flytande honung


Tillbehör:

Rucolasallad

Pinjenötter

En skvätt olivolja

Finstrimlat äpple


Gör så här:

Dela paprikorna i två eller fyra delar, ta bort kärnhuset och vänd delarna i olivolja.

Salta och peppra.

Riv getosten, blanda med honung och klicka ner i paprikan.

Lägg dem på grillen med skalsidan ner och grilla ca 8 minuter.

Servera med en härlig sallad på rucola, pinjenötter, en skvätt olivolja och finstrimlat äpple.

Av Maria - 14 maj 2016 12:15

Ingredienser:

100 g rumsvarmt smör

1 tsk dijonsenap

1 vitlöksklyfta, pressad

1 schalottenlök, hackad

1 msk mango chutney

½ tsk worcestershiresås

2 msk persilja, hackad

1 tsk citronsaft

1 tsk aromat

½ tsk paprikapulver


Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser och lägg kallt tills servering.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards