Alla inlägg under maj 2016
Antal: 6-8 portioner
Ingredienser:
1 huvudsallad
1 kruka gräslök
1 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
1 msk kapris
4 sardeller
½ dl olivolja
1 citron
Salt
Peppar
Gör så här:
Blanda sallad, gräslök, persilja, skalad vitlök, kapris, sardeller och olja i en matberedare och mixa ihop.
Smaksätt med pressad citronjuice och ev med salt och peppar.
Servera till t.ex grillad flankstek.
Antal: ca 50 stycken
Ugn: 175-200 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
3 ägg
300 g strösocker
300 g riven kokos
Gör så här:
Rör äggulorna och en äggvita med socker till en porös blandning.
Tillsätt kokosen.
Vispa två äggvitor till hårt skum och rör försikigt ner det i kaksmeten.
Lägg små klickar på väl smorda och mjölade bakplåtar (eller på s.k gräddningspapper) ej för tätt och grädda kakorna i 175-200 graders varm ugn ca 10 minuter.
2002 (Fredag)
Matkalendern: Majspannkakor
Måndag:
Falukorv i ugn med mos
Tisdag:
Potatis och torsk i folie
Onsdag:
Kasslerwok och nudlar
Torsdag:
Pannbiff och potatis med sås
Fredag:
Kycklingsallad
Lördag:
Hemlagad kebab och pommes
Söndag:
Dillkött och potatis
Måndag:
Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerblad, salt, chilipulver och chilipeppar efter smak. Låt puttra drygt 10 minuter. Strö över persilja. Ät med gott bröd.
Tisdag:
Basilikafärs: Bryn 400 g nötkött och 1 finhackad lök. Salta och peppra lätt. Blanda i 1 tärnad gul paprika, sikta över 1½ msk vetemjöl och rör om. Späd med 2 dl köttbuljong och 2 dl mjölk, låt puttra ihop ett par minuter. Smula ner 50 g ädelost och krydda med 1 msk färsk finhackad basilika. Servera med kokt pasta och skivade tomater med lite olivolja på.
Onsdag:
Frasiga pannkakor med majs: Blanda 2 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och ½ tsk salt. Rör i 3 dl mjölk, börja med halva mängden och rör i resten efter hand. Vispa i 2 stora ägg, 50 g smält smör och 2 dl koncerverade majskorn. Grädda gyllenbruna pannkakor på medelsstark värme. Stekta prinskorvar passar bra till.
Torsdag:
Omelett med tomat: Skiva 4 kokta kalla potatisar och 1 lök och stek det i lite smör. Krydda med salt och peppar. Lägg ner ca 100 g spenatblad och 100 g tärnad skinka i pannan. Vispa samman 3 ägg och 2 msk mjölk. Häll detta i pannan och låt omeletten stelna. Skiva 2 tomater och lägg dem ovanpå omeletten. Smula över 3 msk parmesanost och lite finklippt persilja.
Fredag:
Pasta med het räksås: Skala 500 g räkor. Fräs 1 tsk curry och 4 msk smör. Fyll på med 1 burk krossade tomater och sambal efter smak. Låt puttra några minuter. Lägg i räkorna men låt inte rätten koka. Ät med pasta och hyvlad färsk parmesanost.
Lördag:
Söndag:
Måndag:
Spaghetti med köttfärssås
Tisdag:
Tomatsoppa med mustiga smaker
Onsdag:
Potatismos, biffar med bla basilika, bostongurka och rödbeter med brunsås och lingon
Torsdag:
Pestopasta med citron- och timjanpanerad portabellosvamp med örtsmör
Fredag:
Flygande Jacob
Lördag:
Hemmagjord pizza
Söndag:
Fiskgratäng med vitt vin, citron och dill
2002 (Torsdag)
Matkalendern: Pastasallad
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|