Direktlänk till inlägg 8 januari 2021
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 bitar fryst laxfilé (à 125 g)
400 g fast potatis
2 morötter
1/2 blomkålshuvud
3 msk vatten
2 msk senap
2 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
salt och peppar
1 påse färsk bladspenat (à 65 g)
Gör så här:
Tina laxen.
Koka potatisen i saltat vatten.
Skala och slanta morötterna.
Dela blomkålen i små buketter.
Lägg morötterna och blomkålen i kokande vatten och koka ca 5 minuter.
Häll av och skölj i kallt vatten.
Vispa ihop vatten, senap, vinäger och olja.
Smaka av med salt och peppar.
Salta och peppra laxen och halstra den sedan i het panna ca 5 minuter på varje sida.
Tärna potatisen och blanda med dressing, kokta grönsaker och spenat.
Servera laxen med salladen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|