Direktlänk till inlägg 9 januari 2021
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, 12-15 minuter
Ingredienser:
2 medelstora zucchini
1 gul lök
olivolja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 burk crème fraiche (à 2 dl)
4 laxbitar (à ca 150 g) eller hel filé (4 laxbitar motsvarar ca 1 hel filé)
1 tsk färsk, riven ingefära
2 dl matlagningsyoghurt
salt
Gör så här:
Riv zucchini på rivjärnets fina sida.
Skala och finhacka den gula löken och fräs den mjuk i olja.
Tillsätt den rivna zucchinin och pressa ner vitlöken.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda med crème fraiche.
Lägg laxfiléerna på ett ugnssäkert fat.
Fördela zucchiniblandningen över portionsbitarna eller den hela filén.
Tillaga i ugnen i 175°C, 12-15 min.
Gör såsen under tiden. Riv ner ingefära i yoghurten.
Smaksätt med salt.
Servera nykokt färskpotatis till fisken och såsen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|