Direktlänk till inlägg 24 januari 2021
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, 2 timmar
Ingredienser:
1 kg grytbitar av lamm, nöt eller fläskkött
1 stor bit färsk ingefära, skalad och riven
5 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk gurkmeja
1 tsk grovt krossad svartpeppar
½ dl yoghurt (jag uteslöt det)
5 medelstora rödlök, klyftade
2 röda paprikor, halverade och urkärnade
2(-4) färska röda chilifrukter, urkärnade
2 msk korianderfrön
1 msk hela kardemummakärnor
½ matsked hela kryddnejlikor
1 kanelstång
2(-4) torkade röda chilifrukter
2 tsk paprikapulver
500 g krossade tomater
5 dl vatten
1 tsk salt
färsk koriander och gärna lite mynta
Gör så här:
Blanda ingefära, vitlök, gurkmeja, svartpeppar och eventuellt yoghurt en skål.
Lägg i grytbitarna och blanda ihop.
Täck över och låt stå i kylen över natten i kylen för att marinera.
Sätt ugnen på 175º.
Lägg rödlök, paprika och färsk chili i en matberedare och mixa till en pasta.
Värm en stor gryta, med tillhörande lock där allt tål att sättas in i ugnen, på medelvärme.
Rosta korianderfrön, kardemumma, kryddnejlikor och kanel tills de får en mörkare nyans.
Ta upp kryfddorna och lägg dem i en mortel tillsammans med de torkade röda chilifrukter.
Tillsätt en skvätt olja i grytan och tillsätt den mixade pastan av rödlök, paprika och chili samt de mortlade rostade kryddorna och paprikapulver.
Låt koka på svag värme i 10 minuter.
Tillsätt krossade tomater, det marinerade köttet och vattnet.
När curryn börjar koka tillsätt salt, sätt på locket på grytan och sätt in den i din förvärmda ugn.
Låt grytan puttra i ugnen i 2 timmar.
Strö över hackad färsk koriander och mynta vid servering.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|