Direktlänk till inlägg 10 november 2021
Antal: ca 16 bitar
Ugn: 175 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
200 g mörk choklad
200 g smör
3 ägg
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
Glasyr:
25 g smör
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight
Gör så här:
ätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter, med matfett.
Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med matfettet i en kastrull på svag värme.
Rör om då och då.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör ner mjölet i äggsmeten.
Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas.
Låt kakan bli kall.
För att göra glasyren, blanda matfett, grädde och after eight i en kastrull.
Smält på svag värme under omrörning.
Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
Bred glasyren jämnt över kakan och låt den stelna i kylskåp.
Kan serveras som den är för den är riktigt mäktig och läcker.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|