Direktlänk till inlägg 25 december 2022

3 magiskt goda snittar i vinter

Av Maria - 25 december 2022 08:45

Antal: 15 stycken av varje sort

Ugn: 175 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:

Kexsticks med Västerbottensost, vitmögelost och nöt- och grönkålsströssel:
100 g valnötter
1 knippe grönkål
1 msk olivolja
1 krm flingsalt
200 g délice de Bourgogne
1 förp Göteborgs Utvalda Kexsticks med Västerbottensost

Dinkelkex med Roquefort och glöggmarinerade fikon:
2 dl alkoholfri glögg
3 färska fikon
1 förp Göteborgs Utvalda Lätt Dinkel
200 g roquefortost
100 g pistagenötter, färdigrostade

Surdegskex med rårörda hjortron och camembert:
200 g camembertost
225 g hjortron, färska eller frysta och tinade
0,5 citron
1,25 dl strösocker
1 förp Göteborgs Utvalda Surdeg
1 kruka färsk rosmarin
 
Gör så här:
Kexsticks med Västerbottensost® vitmögelost och nöt- och grönkålsströssel:
Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme.
Lägg valnötter på en plåt med bakplåtspapper.
Skölj och plocka några blad från grönkålsstammen och riv dem i mindre bitar.
Lägg på plåten och massera in olja samt strö över en nypa flingsalt.
Rosta valnötterna och grönkålen i mitten av ugnen ca 10 minuter tills att båda har fått färg och grönkålen är krispig.
Knöla ihop bakplåtspappret så att nötterna och grönkålen smulas till mindre bitar.
Skiva upp en bit Delice på ett kexsticks med Västerbottensost® och toppa med nöt- och grönkålsströssel.

Dinkelkex med Roquefort och glöggmarinerade fikon:
Koka ihop glöggen i en kastrull och reducera ner till något mindre än hälften.
Skär fikonen i klyftor och lägg ner dem i glöggen och låt ta smak ca 1h.
Finhacka pistagenötterna.
Skiva upp en bit Roquefort på ett dinkelkex, lägg på fikon och toppa med nötsmul.

Surdegskex med rårörda hjortron och camembert:
Lägg hjortronen i en förslutningsbar burk, pressa i citron och häll på sockret.
Rör om och låt stå i rumstemperatur ca 1h tills att sockret har lösts upp.
Skiva upp en bit Camembert på ett surdegskex, lägg på en sked hjortronröra och toppa med rosmarin.
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards