Direktlänk till inlägg 29 december 2022

Svamp- & salsicciapasta med tryffel

Av Maria - 29 december 2022 15:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

400 g rigatoni
3 färska salsicciakorvar
2 dl mousserande vin
2 dl vispgrädde
300 g champinjoner (alt svamprester från Benjamins recept på svampsoppa, se tips)
1 citron, finrivet skal
tryffelsmör (alt svampcrème på burk med tryffel)
färsk tryffel

Surdegssmul:
3 skivor surdegsbröd
flingsalt
1 kruka färsk gräslök, finskuren
1 citron, finrivet skal
50 g parmesanost
 
Gör så här:
Börja med surdegssmulet.
Lägg brödskivorna i frysen 3-4 timmar.
Riv dem sedan grovt på rivjärn. Stek smulet i olivolja på medelvärme i en stekpanna.
När smulet är krispigt, strö över flingsalt och riv över citronskal.
Stek ytterligare ett par minuter.
Ta pannan från värmen.
 
 
Riv parmesanen fint och vänd ner det i pannan.
Vänd ned gräslök, blanda ordentligt och ställ åt sidan.
Koka pastan några minuter kortare än vad som står på förpackningen.
Snitta korvarna på längden.
Gröpt ut färsen och skär det i mindre bitar.
Stek korvfärsen i olivolja i en vid panna på lite mer än medelvärme.
Har du rester kvar från svampsoppan så tillsätter du 2 dl av det.
Om inte, så riv champinjonerna grovt och vänd ner i stekpannan.
När svampen släppt ev vätska, häll i det mousserande vinet.
Låt koka ihop några minuter.
Häll i grädden och låt koka ihop ytterligare några minuter.
Riv i skalet från citronen.
Häll av pastan, spara lite av pastavattnet.
Lägg pastan i pannan med färsen.
Rör i lite av pastavattnet samt tryffelsmöret.
Lägg upp pastan och strö över surdegssmulet och gräslök.
Avsluta med att riva över färsk tryffel.
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards