Direktlänk till inlägg 15 januari 2023
Ugn: 200 grader, ca 10 minuter + ca 20 minuter
Ingredienser:
2 pkt frysta torskfiléer á 400g
1 gul lök
1 liten fänkål
frysta och tinade räkor
potatismos
god sås
citron
dill
riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär fisken i bitar och lägg i en smord ugnsfast form.
Ställ in i ugnen i ca 10 minuter så den får tina lite.
Spara vätskan som blir i formen.
Skiva fänkål och lök tunt.
Fräs utan att ta färg i smör.
Lägg som ett täcke ovanpå fiskbitarna.
Gör potatismos.
Krydda med salt, peppar och muskotnöt.
Snåla inte med smör och en skvätt grädde.
Gör en god sås.
Smält smör i en kastrull.
Strö över vetemjöl och vispa ihop.
Späd med mjölk, grädde och fiskspadet.
Lite åt gången och vispa hela tiden så du slipper klumpar.
Smaka av med salt och peppar.
Pressa saften ur en halv citron och hacka dill och häll i.
Koka snabbt upp.
Lägg potatismos runt fisken.
Lägg räkor ovanpå fisk och fänkålsfräs.
Häll sås i mitten och skaka ner så det får plats så mycket sås som möjligt runt fisken.
Strö lite riven ost ovanpå.
Gratinera i ugnen i ca 20 minuter.
Känn så fisken är klar och moset ska ha fått en fin färg.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|