Direktlänk till inlägg 7 december 2012
Ingredienser:
2,75 dl strösocker
1 dl flytande honung
1 dl glykossirap
1 dl vatten
2 st små äggvitor
½ dl strösocker
100 g pistagenöt (gärna riktigt grön, typ iransk)
130 g skållad sötmandel
130 g skalade hasselnötter
Florsocker, att pudra med
Gör så här:
Sätt på ugnen på 150 grader.
Koka socker, honung, glykos och vatten i en kastrull tills sockerlagen når en temperatur på 148 grader. Använd en stektermometer.
Vispa under tiden äggvitorna och den andra mängden socker till en luftig och krämig marängsmet.
Vispa inte för hårt (använd den flata vispen/blandaren i din köksmaskin).
Häll sedan sockerblandningen långsamt i en tunn stråle över marängsmeten och vispa i ca 10 minuter tills den känns vit och lite luftig.
Värm under tiden pistagenötter, mandel och hela, skalade hasselnötter i ugnen i ca 5 minuter och ta ut innan de börjar få färg.
Ta gärna på dig diskhandskar/engångshandskar i plast för att skydda dig från den varma massan.
Tillsätt varma nötter och mandel i smeten och rör ner dem försiktigt på lägsta hastighet.
Blanda bara så att nötterna fördelas jämt i smeten.
Pudra florsocker på ett bakplåtspapper eller silikonmatta.
Bred ut smeten, pudra igen ovanpå och lägg slutligen över ett bakplåtspapper/silikonmatta.
Kavla eller tryck ut nougaten till cirka 1,5 cm tjocklek och låt svalna.
Skär i bitar.
Förvara gärna i glasburkar i rumstemperatur.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|