Direktlänk till inlägg 13 december 2012
Ingredienser:
Smör till stekning
5 st äpplen, skalade, hackade
1 st gul lök, skalad, hackad
1 kg rödkålshuvud, strimlat
3 dl vatten
5 st kryddnejlikor
3 st kryddpepparkorn
2 st kalvbuljongtärningar
3 msk ättika, 12% (cirkamängd)
5 msk svartvinbärssaft
3 msk honung
Gör så här:
Smält smör i en kastrull.
Häll i äpple och lök i botten av en kastrull.
Tillsätt rödkål.
Slå i 3 dl vatten och kryddnejlika, kryddpeppar, kalvbuljongtärningar, ättika, svartvinbärssaft.
Koka under lock på svag värme tills kålen blivit mjuk.
Smaka av.
Om du vill öka sötman, tillsätt honung.
Om du vill ha det syrligare, tillsätt ättika.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|