Direktlänk till inlägg 23 december 2012
Antal: 4-6 portioner
Ingredienser:
6 färska sillar
matfett till stekning
salt
vitpeppar
Sallad:
1 rödlök
1 liten purjolök
1 rött äpple
200 g tärnat bacon
1 dl persilja, gärna bladpersilja
matfett till stekning
Dressing:
2 msk Ljus Sirap
2 msk balsamvinäger
1 riven vitlöksklyft
½ finhackad röd chili
2 krm grovmald svartpeppar
Gör så här:
Rensa sillen noga.
Tag bort ryggbenet och skinnet så att det blir två filéer.
Salta och peppra.
Skölj purjolöken och persiljan noga.
Hacka persiljan.
Skiva purjolöken tunt.
Skala och tärna rödlöken.
Skölj, dela och kärna ur äpplet.
Skär äpplet i tunna klyftor.
Finhacka chilin.
Blanda samman ingredienserna till dressingen och ställ åt sidan.
Hetta upp matfett i en stekpanna och stek sillfiléerna.
Lägg upp dem på ett fat.
Stek äppleklyftorna och löken och fördela ovanpå sillen.
Stek bacontärningarna och lägg på sillen.
Strö över persiljan.
Häll på dressingen.
Äts med fördel varm, men är god även ljummen och kall.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|